Uw vragen over mondkapjes beantwoordt

Er zijn vele soorten mondkapjes beschikbaar, van zelfgemaakte katoenen mondkapjes tot FFP3-maskers met een hogere filtering. Welk type mondkapje is het beste voor je? In dit artikel beantwoorden we al uw vragen.

Welk type mondkapje moet ik gebruiken?

Als het gaat om het voorkomen van de verspreiding van COVID-19, is elk type mondkapje beter dan geen enkel ander. De WHO raadt je zelfs aan om je eigen stoffen mondkapjes te maken als je geen ander alternatief hebt. Ervan uitgaande dat u een hoger niveau van filtratie wilt, wat is het beste type mondkapje dat u kunt krijgen?

Uw specifieke omstandigheden zijn van belang bij het overwegen van wat voor soort mondkapje te gebruiken. Zorgwerkers (inclusief familieleden die zorgen voor zieke geliefden) moeten minimaal FFP2-maskers gebruiken wanneer ze in de aanwezigheid zijn van degenen die ziek zijn met COVID-19. Het kan ook zijn dat in het openbaar loopt en winkelt in gebieden waar mensen sociale afstand houden. Hier kan een stoffen mondkapje voldoende zijn voor uw behoeften.

Dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een mondkapje

Houd rekening met het volgende, aangezien dit van toepassing is op uw situatie bij het selecteren van een mondkapje.

Hoe lang moet u het mondkapje dragen? Een mondkapje met een hogere filtering (FFP2/FFP3) is goed voor diensten van 8 uur waarin u niet te warm bent. Als u te veel zweet, kan het vocht en de vochtigheid invloed hebben op de werking van uw FFP2-masker.

Sommige mondkapjes hebben een klep aan de voorkant om te voorkomen dat vocht aan de binnenkant condenseert. Als het mondkapje nat wordt is er meer kans op het binnendringen van virussen.

Niet veel mensen hebben eerder 8 uur lang een mondkapje gedragen. Het kan moeilijk zijn in een warme omgeving of als u gevoelig bent voor transpiratie.

Waar draagt u het mondkapje? Er zijn veel scenario’s waarbij het dragen van een mondkapje potentiële blootstelling kan voorkomen. Als u buiten loopt in gebieden waar het dragen van een mondkapje verplicht is, zou een stoffen mondkapje of een medisch mondkapje moeten volstaan. Als u ergens naar binnen moet, bijvoorbeeld bij het boodschappen doen, neemt uw risico op blootstelling toe. In dit soort situaties kunt u het dragen van een mondkapje overwegen. Andere mensen kunnen naar een werkomgeving gaan waar het niet altijd mogelijk is om sociale afstand te bewaren. Als u comfortabel bent met het dragen van een FFP2-masker, kan een FFP2-masker meer geschikt zijn voor dat soort situaties. Als u zorgt voor geliefden die bevestigd hebben dat ze het coronavirus hebben, kan een FFP3-masker uw beste keuze zijn.

Hoe comfortabel bent u tijdens het dragen van een mondkapje? Op sommige plekken staat aangegeven welk niveau van filtratie verplicht is. Op andere plekken kunt u een mondkapje dragen dat voldoet aan uw gewenste niveau van filtratie en comfort. Als u het moeilijk vindt om te ademen in een hoog niveau filtratie mondkapje, overweeg dan een losser passend mondkapje. Als u voortdurend zweet wordt de structurele integriteit van uw mondkapje wordt aangetast. I dit geval kunt u overwegen om een goedkoper wegwerp mondkapje te kopen, zoals een medisch mondkapje. Als uw risico op blootstelling laag is, overweeg dan het gebruik van een stoffen mondkapje.

Zijn FFP2-maskers herbruikbaar?

Vanwege de wereldwijde vraag naar maskers en mondkapjes proberen mensen zoveel mogelijk eruit te halen. Het is niet eenvoudig om de mondkapjes schoon te maken en volledig werkend te houden. Er is bewijs dat reinigen met verdampte waterstofperoxide het gebruik kan verlengen. Hier kan je meer lezen over dat onderzoek.

Deze studie toont aan dat FFP2-gezichtsmaskers hun vorm hebben behouden en in staat waren om deeltjes te filteren. Het is een ‘snelle’ test met één of twee sterilisaties met een kort waterstofperoxideproces.

Het belangrijkste om te overwegen bij het hergebruik van mondkapjes is hun structurele integriteit. Als blijkt dat het maskermateriaal afbreekt, kan het tijd zijn om over te schakelen op een nieuw mondkapje. Medische, FFP2- en FFP3-maskers worden allemaal als wegwerp mondkapjes beschouwd. U kunt ze alleen meerdere malen gebruiken als u er heel voorzichtig mee omgaat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mondkapje kopen. Prijs per 20 stuks €19,95  €16,95.

De mondkapjes zijn gemaakt van hypoallergeen, non-woven materiaal. Geïntegreerd filtermedium waarmee het product een goede filterwerking biedt.

Orders gaan per 10 verpakt. Prijs €59,50 €39,95.

Het FFP2 masker leveren wij ook aan organisaties en zorginstanties. Voor informatie kunt u contact opnemen per mail naar info@mondkapje-kopen.com